IK Gimletroll

Løyperydderkomiteen

Løyperydderkomiteen

Løyperyddekomiteen

I en lang årrekke har Gimletrolls løyperyddergruppe sørget for å holde stiene i Jegersberg — Kristiansands mest populære turområde — i god stand. Noen lørdagsmorgener hver vår og høst samles gjengen der stien fra Holdalsnuten går ned til lysløypa, så bærer det ut i området med hakker, spader, sakser og motorsager. For ikke å forglemme den velbrukte og etter hvert lett sotete kjelen. For kaffepausen er ritualets høydepunkt. (Noen ganger vanker det sågar fyrstekake!)

— Det begynte tidlig på 1970-tallet. Halfdan Tangen og Ulf Bergsmo hadde flyttet opp til Gimlekollen litt før meg og lurte på om ikke vi kunne sette i gang med noe, forteller "Mr. løyperydder," Erik Peersen.

Arne Nerhus og Kjell Røste Fossen kom også tidlig med. Ellers var det en mer eller mindre fast gjeng som holdt på, år etter år.

— I såpass mange år at enkelte ikke hadde mye mer å gi da vi var kommet fram til Skråstadvarden og skulle begynne selve arbeidet, humrer Peersen.

Dermed overlot han rekrutterings- og organiseringsarbeidet til neste generasjon, representert ved Arild Vangstad og Stein Coward. Selv konsentrerer Erik Peersen seg nå om løypemerking og skilting, pluss at han har en viktig finger med i arbeidet med turkart og –guide.

— Opptakten til kartet var at vi støtte på en mann i dress og lave sko inne på Nilsemyr. Han hadde simpelthen gått seg vill. Turguiden ble en naturlig oppfølger. Den tar for seg strek-ningen Vennesla – Gimlemoen og kommer snart i fjerde utgave, beretter Peersen.

Det hører også med til soga om løyperydderne at hver sesong avsluttes med en samling, gjerne i Trollstua — og med lapskaus.

— Sponset av Snadderkiosken. Innehaveren, Kjell E. Andersen, kom forbi ute i Jegersberg en gang vi holdt på å jobbe. "Jeg har dårlig samvittighet for ikke å være med. Er det noe jeg kan bidra med?" spurte han. Det naturlige svaret var lapskaus, humrer Erik Peersen på nytt.

Kunne du tenke deg å være med i denne
sosiale og nyttige gjengen? Ta kontakt med Stein Coward (
38 09 14 60) eller Arild Vangstad
(
38 09 53 64). Det er helt greit å begrense seg til én lørdag i året.

Løyperydding i Jegersberg-området i regi av IK Gimletroll. Her har denne lørdagens gjeng samlet seg for obligatorisk kaffepause. I forgrunnen sitter Dagfinn Jernes, de to helt til venstre er Stein Coward og Arne Nerhus. Bak, i hvitt, står Bjørn Ekberg, t.h. for ham sitter Arild Vangstad og Aslak Mjaaland. Midt i bildet, bak Dagfinn Jernes, sitter Kjell Glud Carlsen. Bak, i gul jakke, sitter Ørnulf Fr.Olsen, deretter Roald Borgemyr, Robert Coward og Jan Martin Kaarigstad (alle tre delvis skjult). De tre bak t.h., regnet fra høyre og innover, er Paul Erichsen, Olav Jegleim og Odd Gaute Drivdal. Bildet er tatt 11. oktober 2003.

 

Litt av løyperyddergjengen i sving i Jegersberg-området. F.v. Arne Nerhus, Dagfinn Jernes, Aslak Mjaaland og Odd Gaute Drivdal."

 

Deler av løypenettet i Jegersberg-området"

 

IK Gimletroll
Adress: Tretjønnveien 100
4633 Kristiansand
post@gimletroll.no

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift